Stabil och förnybar el till sjukhuset så att fler barn får vård och att regnskogen skonas. Det är EnergyAids mål med projektet på Borneo.

Borneo är en ö som lider av skogsskövling. De har också stora behov av medicinsk vård och brist på läkare. De indonesiska ideella organisationen ASRI driver ett sjukhus på Borneo där fattiga betala för vården genom att bidra till naturen. ASRI står för Alam Sehat Lestari, vilket betyder ungefär ”frisk natur för evigt”. Organisationen har byggt ett sjukhus där alla som slutar att hugga ned regnskogsträd får kraftigt rabatterad vård.

Men elen kommer från en dieselgeneratorer och är därför smutsig, dyr och opålitlig. Energy Aids vill därför installera solceller och batteribackup på sjukhuset. Investeringen kommer att ge jämn och billig energi vilket minskar deras kostnader motsvarande en läkarlön och gör att de kan installera teknisk utrustning. Det finns t.ex. en donerad röntgenapparat som de inte haft råd att generera nog med energi till i sitt nuvarande dieselaggregat för att driva stabilt.

Projekt: ASRI Hospital på Borneo

Datum: Juni 2019

EnergyAid and Health and Harmony


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /home/energyaidse/energyaid.se/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 177