Tjäna pengar till klassen

Istället för att klassen sparar pengar, finns det andra sätt att tjäna pengar till klassen på ett enkelt och smidigt sätt. Det gör att alla kan hjälpa till utan att tänka på att familjen kanske inte har pengar till klassresor eller liknande. Visserligen behöver du som förälder eller lärare hjälpa eleverna att komma igång, men sedan klarar de av det på egen hand. För det är inte svårt att försöka samla in pengar till en klassresa eller vad klassen nu vill spara till.

För att kunna tjäna pengar bör klassen sälja något som är unikt och som människor är villiga att betala för. Det går att sälja allt från kakor och godis, till prylar eller välgörenhet. Ett bra sätt att tjäna pengar åt klassen är att sälja andelar till olika solcellsprojekt som EnergyAid genomför runt om i världen. De erbjuder nämligen en lätt och smidig lösning för klassen att tjäna in extra slantar.

SOLEN

Totalt producerar solen cirka 15 000 gånger mer energi än vad vi människor förbrukar.

SOLCELLER

Solcellens viktigaste uppgift är att och omvandla energin som kommer från solens strålar till elektricitet.

GOD SKOLGÅNG

När dieselaggregat byts mot solpaneler bidrar det till en bättre hälsa och skolmiljö.

GLADA BARN

Med tillgång till el under hela dygnet får barnen möjlighet att studera och leka även när det blivit mörkt.

Mot nya höjder ger energi till skolan Prof. Dr Nevin Scrimshaw

Nu har din klass möjlighet att hjälpa 84 elever mellan 6 och 13 år i den thailändska regionen Sirinthon i östra Thailand. På skolan odlar de ris, pumpa, bönor, tomater, bananer och andra grödor. Eleverna…

Read more
9%
31,501.00 kr
345,000.00 kr
Kronor har investerats i solceller
592000
Kronor har investerats i solceller
Watt solceller är installerade
12000
Watt solceller är installerade
 Gram CO2 besparas av en andel
12443
Gram CO2 besparas av en andel
Barn har fått bättre skolgång
219
Barn har fått bättre skolgång

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Hur tjänar klassen pengar?

För att kunna tjäna pengar till klassen behöver en person registrera sig hos EnergyAid via deras webbsida. Personen fyller sedan i uppgifter såsom namn, telefonnummer, e-mejladress, om Swish ska användas och vilken klass det rör sig om. Likaså behöver EnergyAid veta hur många i klassen som kommer sälja andelar samt göra en uppskattning på antalet andelar varje person ska sälja. Dessutom fylls det i vilket datum som klassens försäljning ska börja och hur mycket klassen vill tjäna. När alla uppgifterna är ifyllda klickar du på registrerings-knappen.

EnergyAid kontaktar personen som har fyllt i registreringen och ger all den information som klassen behöver för att kunna tjäna pengar på ett optimalt sätt. Dessutom läggs det upp en plan för försäljningsmålet och målet går sedan att följa i EnergyAids egna app.

Hur mycket tjänar klassen?

För varje såld andel till någon av EnergyAids projekt, pågående eller kommande, kommer klassen att tjäna 50 kronor. Priset per andel ligger på 125 kronor och klassen får 50 kronor, samt 50 kronor till ett projekt och 25 kronor i moms. Fördelen är att vid försäljning erbjuds ett antal smarta lösningar för betalning, detta oavsett om klassen säljer till ett företag eller en privatperson. Detta tack vare att EnergyAids appen nyttjas vid inbetalning, vilket underlättar klassen insamling av pengar.

Hur får klassen utbetalt?

När väl klassen har sålt andelar till något av EnergyAids projekt ska pengarna betalas ut till klassen. Antingen görs betalningen till ett bankkonto som personen som registrerar hänvisar till eller så sker utbetalning till ett telefonnummer som är kopplat till Swish. Svårare än så är det inte!

Fördelar att sälja åt EnergyAid?

Fördelarna att säja åt EnergyAid är att de har ett färdigt koncept för både klasser och föreningar. Du som ansvarig behöver inte tänka på att organisera hela insamlingen såsom att administrera beställningar, betalningar och slutligen leveranserna. Hos EnergyAid säljs andelar som är klimatsmarta, vilket ligger i tiden eftersom allt fler har börjat tänka på vad de gör för att förbättra jordens klimat.

Säljargument som håller…

För de som är nybörjare och aldrig har sålt tidigare, går det att ta del av effektiva försäljningsargument, som kommer övertyga köparna att en god gärning görs för miljön på jordklotet.

1. Energi från solen – Solen är den källa som är mest vänligaste mot miljön som finns i världen. Den utstrålar 15 000 gånger mer energi jämfört med hur mycket jordens befolkning nyttjar för att värma sina bostäder, för transporter och inom industrin.

2. Energi via solceller – Solcellspanelerna använder solens strålar och förvandlar dem till el. För varje andel som säljs till EnergyAids projekt, kommer köparen att bidra med att produktionen av elektricitet blir mer neutral för klimatet och på samma gång ger en utveckling som blir mer hållbar.

3. Placeringen av solcellerna – EnergyAid placerar solcellspaneler på skolor världen över och detta innebär att eleverna kan göra läxor, studera och hålla på med aktiviteter när det har blivit mörk. Tack vare att det finns el dygnet runt.

4. Miljöpåverkan – Det kommer bli mindre påverkan på miljön och klimatet eftersom för varje andel som säljs kommer köparen hjälpa eleverna att ta del av digitala teknik. Detta betyder att barnens får möjligheter att upptäcka vad som händer i världen och får större perspektiv.

Våra partners