Tjäna pengar till föreningen

Det är ingen hemlighet att det finns ett flertal föreningar som brottas med en dålig ekonomi och har det svårt att få allt gå ihop. Då kan lösningen vara att föreningen försöker tjäna pengar på ett eller annat sätt. Det är betydligt lättare än vad de flesta tror, men det finns ett flertal saker att tänka på så att det inte blir besvärligt med att organisera, ta emot beställningar, ta betalt och för att till slut leverera.

Visst det kanske låter jobbigt, men lägger du upp arbetet på rätt sätt och framför allt hittar produkter som är unika och eftertraktade, blir det inte så svårt att tjäna pengar åt föreningen. För er som är intresserade att vara klimatsmarta och samtidigt tjäna lite extra slantar utan att lägga ner massor av tid och energi, så erbjuder EnergyAid den perfekta lösningen för föreningen.

SOLEN

Totalt producerar solen cirka 15 000 gånger mer energi än vad vi människor förbrukar.

SOLCELLER

Solcellens viktigaste uppgift är att och omvandla energin som kommer från solens strålar till elektricitet.

GOD SKOLGÅNG

När dieselaggregat byts mot solpaneler bidrar det till en bättre hälsa och skolmiljö.

GLADA BARN

Med tillgång till el under hela dygnet får barnen möjlighet att studera och leka även när det blivit mörkt.

Mot nya höjder ger energi till skolan Prof. Dr Nevin Scrimshaw

Nu har din klass möjlighet att hjälpa 84 elever mellan 6 och 13 år i den thailändska regionen Sirinthon i östra Thailand. På skolan odlar de ris, pumpa, bönor, tomater, bananer och andra grödor. Eleverna…

Read more
9%
31,501.00 kr
345,000.00 kr
Kronor har investerats i solceller
592000
Kronor har investerats i solceller
Watt solceller är installerade
12000
Watt solceller är installerade
 Gram CO2 besparas av en andel
12443
Gram CO2 besparas av en andel
Barn har fått bättre skolgång
219
Barn har fått bättre skolgång

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


Hur ansluter du till EnergyAid?

Att ansluta dig till EnergyAid är smidigt och enkelt. Börjar med att besök deras hemsida och klicka därefter på fliken för registrering. Där finns ett webbformulär där man fyller namn, mobilnummer och e-postadress, samt klickar i om du har Swish eller inte.

Därefter fylls uppgifterna i för vilken förening du företräder och hur många ska säljas. Tillika ska du försöka uppskatta hur många andelar ni beräknar sälja per person, samt vilket startdatum föreningar för försäljningen och hur mycket föreningen vill tjäna. Sedan är det bara att klicka på registrerings-knappen.

Sedan kommer EnergyAid kontakta dig för att ge dig all nödvändig information för att föreningen ska lyckas och komma igång med försäljningen. Likaså får ni tillsamman komma fram till era försäljningsmål som därefter läggs in i EnergyAids app, samt uppgifter för inloggningen kommer att skickas till dig eftersom det är du som har skött registreringen.

Vilka föreningar har sålt idag?

Sedan starten 2015 har EnergyAid samlat ihop över 1,2Mkr som har skänkts till välgörenhet. Vill du också vara med och göra skillnad så har EnergyAid hjälpt många föreningar och skolor att tjäna pengar. Vill veta vilka kontaktar du dem för att får du reda på vilka. Du kontaktar dem via EnergyAids kontaktformulär på deras webbsida eller via e-post.

Vilket är priset på en andel?

Försäljningen sker genom att varje försäljare ska sälja andelar till något av de projekt som EnergyAid håller på med eller ska börja med inom en snar framtid. Varje andel kostar 125 kronor och 50 kronor av dessa går till föreningen, samt 50 kronor till något av solcellprojekten och 25 kronor till moms. I samband med försäljningen erbjud tillika en mycket smart betalningslösning och detta oavsett om föreningen säljer till företag eller privatpersoner. Eftersom EnergyAids appen används vid betalning och underlättar på samma gång insamlingen av pengar till föreningen.

Bra säljargument…

För att kunna sälja andelarna lättare kan du använda bra säljargument, vilket gör att du kan övertyga köparna att de gör en god gärning för miljön och klimatet

1. Solenergi – Är den mest miljövänligaste källan för energi som finns på vår jord. Solen producerar 15 000 gånger större mängd av energikapacitet än vad du och andra människor använder sig av inom industrier, till uppvärmning och för transporter.

2. Solcellsenergi – Solcellerna tar till vara på strålarna från solen och därefter omvandlar energin till elektricitet. I samband som du köper en eller flera andelar till något av EnergyAids projekt kommer du att bidra med att elproduktionen blir mer klimatneutral och samtidig blir det en hållbar utveckling.

3. Solcellernas placering – Solcellspanelerna monteras på skolor runt om i världen, vilket leder till att eleverna kan studera och genomföra aktiviteter efter att solen har gått ner. Skolan har alltså elektricitet alla timmar på dygnet.

4. Minska miljöpåverkan I samband med att du köper andelar kommer du även se till att barnen kan nyttja digital teknik. Det leder till att deras möjligheter ökar och upptäcka världen med ett mer omfattande perspektiv.

Våra partners