Var med och bidra till att fler människor i Rwanda får tillgång till elektricitet. Projektet ska ge bybor i Rwanda el och belysning. Den första etappen är slutförd och solceller med batterilager har installerats i den första av två byar och 500 lampor har delats ut till familjer och skolor i området.

Vid en tvättstation för kaffebönor har EnergyAid tillsammans med Öresundskraft och Zoégas installerat solceller och batterier som ska förse byborna med el och ljus. Tillgången till elektricitet är begränsad i regionen och syftet med projektet är att förbättra livskvaliteten för byborna i området. Förutom att producera el för anläggningen kommer lokalbefolkningen att kunna ladda telefoner, powerbanks och portabla lampor gratis.

500 lampor har delats ut till familjer och skolor i området. Lamporna kan användas som belysning men det är också ett portabelt batteri vilket gör det möjligt att ta med sig både el och ljus hem. Elen gör att många bybor kommer kunna spara upp till en femtedel av deras årsinkomst tack vare möjligheten att ladda gratis

Vi fortsätter att samla in pengar för att kunna göra ytterligare solcellsinstallationer med batterilager och förbättra livskvaliteten för fler människor i området. I nästa steg hoppas vi kunna förse anläggningen med vattenreningssystem och tillhandahålla svetsmaskiner som kaffeodlarna kan låna.